Erdei Boltocska / Minor Shop

Áruböngésző

A kiválasztott termékről való tájékozódáshoz, képek (esetleg videók) megtekintéséhez, a termék megrendeléséhez a kiválasztott országnév-jelre kell kattintani. A megrendelés és fizetés elindításához regisztrálni kell a kiválasztott Amazon-központ honlapján. Részletesen lásd: ⇒⇒ Kisokos

 • USA — Amerikai Egyesült Államok
 • UK — Egyesült Királyság
 • DE — Németország
 • FR — Franciaország
 • IT — Olaszország
 • ES — Spanyolország

Ismertető

A vásárlások nem nálunk, hanem az Amazon honlapján történnek, tehát a vevő nem nekünk fizet, hanem közvetlenül az Amazonnak, s a megrendelések fogadását, a szállítást stb. is az Amazon intézi (a menetét lásd: ⇒⇒ Kisokos). Valószínűleg sokan ismerik az Amazont, nem kell különösebben bemutatni őket. Egyet biztosra lehet mondani róluk: megbízhatók, nem csalók, nagyon adnak a nevükre, a pénzt biztosan nem nyúlják le, esetleges probléma esetén pedig bonyodalom nélkül visszafizetik. Az Amazon 30 napos elállási jogot biztosít (azaz a megvásárolt termék 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldhető, s ez esetben a pénzt visszafizetik), s természetesen az áru és maga a szállítás is garanciális (ha az áru bármely okból nem érekezne meg, a pénzt visszafizetik). 

Kisokos — Tartalom

Ingyenes szolgáltatásunk

két női tenyyéren pici, fehér, piros masnis ajándékcsomag

Cserébe Önnek semmit sem kell fizetnie, s természetesen nem jelent vásárlási kötelezettséget. Ha nem akarja, még a nevét, ímélcímét sem kell megadnia, elegendő egy nicknevet szerepeltetni. Ezzel is jelezni kívánjuk, hogy egyáltalán nem gyűjtünk adatokat, ímélcímeket; a privátszférát maximálisan tiszteletben tartjuk, célzott reklámokkal sem ímélen, sem általában az interneten nem fogjuk Önt zaklatni.

Írjon nekünk! 

Természetesen a világ összes létező Amazon-áruja nem található meg a honlapunkon. Ha Ön szeretne egy terméket megrendelni, de nincs ideje arra, hogy keresgesse a több ezer termék között mind a hat Amazon-honlapon, csak írjon nekünk! Mi a kívánt időpontra (leghamarabb 24 órán belül) keresünk Önnek legalább 5, legfeljebb 10-15 árujavaslatot az Ön által megadott szempontok szerint (pl. minőség és ár, anyag, nagyság, márka stb.). A megkeresett termékeket közzétesszük a honlapunkon “Kérésre ajánljuk” címen, egyszerű rákattintással lehet őket elérni. Ha viszont úgy dönt, hogy közli velünk az ímélcímét is, elküldjük a kért termékajánlatra mutató linket.

Ajánló kérése

A választ lásd: ⇒⇒ Kérésre ajánljuk

*******************************************************

Nyelv

Az Amazon honlapjai számos nyelven elérhetőek, de magyarul sajnos nem. Viszont pl. a Chrome rendelkezik beépített fordítóval (a Chrome ingyenesen letölthető ⇒⇒ itt), melynek kezelése végtelenül egyszerű (klikk jobbra fent a kis ikonra vagy a jobb egérgombra: “Fordítás magyar nyelvre“). Androidra, íOS-ra számos ingyenes fordító létezik; Windows-hoz illesztett is letölthető a Google honlapjáról (⇒⇒ itt). Úgyhogy nyelvi nehézségek valójában nincsenek, nem okozhat gondot az Amazon-honlapok értelmezése. Ha valami mégsem lenne világos, írjon nekünk! ⇒⇒ erdei.boltocska@gmail.com

Megrendelés

A termékek megrendelhetők vagy az USA-ból, vagy az Amazon európai központjaiból (Egyesült Királyság/UK, Németország/DE, Franciaország/FR, Olaszország/IT, Spanyolország/ES). Az egyes tételeknél csak azokat tüntettük föl, amelyeken az adott áru szerepel (ugyanis nem minden termék kapható minden központban!). A kiválasztott termékről való tájékozódáshoz, a termék megrendeléséhez a kiválasztott országnév-jelre kell kattintani. A megrendelés és fizetés elindításához regisztrálni kell a kiválasztott Amazon-központ honlapján.

Szállítás

Az Amazon-áruk szállítása a szokásos csomagküldő módszerrel történik. Általánosságban az mondható, hogy az Amazon szállít Magyarországra is, azonban van néhány olyan termék, amelyik kivétel. Természetesen a honlapunkra feltett árukat Magyarországon is meg lehet rendelni, azokat magyarországi címre is kiszállítják.

Az Amazon nem is olyan régen ingyen is szállított Magyarországra, azonban újabban az USA-ból már nem, az európai központokból pedig nemigen. Figyelni kell arra, hogy az európai központoknál gyakorta ingyenes szállítás szerepel, de ez szintén gyakorta nem vonatkozik Magyarországra, tehát minden esetben meg kell nézni a konkrét végösszeget.

ÁFA (HÉA / VAT) és vám

A termékeket nyilván ÁFA és vám is (bizonyos termékeket jövedéki adó is) terheli, s bár az EU-ból érkező termékek vámmentesek, de ez többnyire csak a látszat: a vámköltséget maga a vásárló nem észleli, viszont ettől még létezik, s végső soron mindenképpen ő fogja megfizetni. Hiszen ha a termék eredetileg az EU-n kívülről került be, akkor a vámot már az importőr megfizette, s beépítette a termék árába (nyilván ez nemcsak az Amazon-árukra érvényes, hanem mindenre, így az olcsó kínai árukra is). Valójában nem is a 2,5%-os vámteher a magas, hanem a 27%-os magyar ÁFA. Ez viszont minden létező Magyarországon kapható árun rajta van, s az Amazon-áruk kapcsán a cégeknek ugyanúgy nem kell megfizetniük, mint bármely másik termék esetében.

A küldeményben érkezett áru 22 € összeghatárig ÁFA-mentes, azonban az összeghatár sajnos nem a konkrét termék értékére vonatkozik, hanem az egy csomagban lévő termékek szállítási költséggel együtt számított összértékre. Az EU-ból megrendelt áruk esetén az ÁFA már bele van számítva az Amazon-honlapokon szereplő árba, az USA-ból megrendelt termékeknél viszont nincs, így azt külön számítják fel. A 22 € összérték alatti küldemény nem tartozik vámeljárás alá sem; a vámeljárás alá tartozó áruk pedig alapesetben 150 € összértékig vámmentesek, a fölötte lévőeket 2,5%-os ún. kereskedelmi vámtarifa terheli. Itt is összeszámítandó az egy csomagban lévő összes áru értéke, s itt is beleszámít a szállítási költség is. (Lásd: ⇒⇒ itt ) Ha az import terhek (a jövedéki adó kivételével) együttes összege nem haladja meg a 10 € összeget, akkor nem kell megfizetni a terheket [2017. évi CLII. tv. 162. §. (5); lásd: ⇒⇒ itt]. Legalábbis egyelőre (2021-től szigorító változás várható). Mindezek miatt előfordulhat, különösen ingyenes szállítás esetén, hogy érdemesebb a kisebb értékű termékeket külön-külön megrendelni.

Amennyiben közvetlenül az USA-ból rendeljük a terméket, a következőkre számíthatunk: Az Amazon az USA-ból rendelt áruk konkrétan fizetendő ellenértékébe beszámítja mind az ÁFA, mind a vám, mind az esetleges egyéb adók (pl jövedéki adó) összegét, s a vásárlónak ezt kell kifizetnie, azaz nem kell külön bajlódnia vele. Amennyiben a vámkezelésnél mégis kevesebbre jönne ki a költség, az Amazon a különbözetet visszatéríti.

Termékár és fizetés

Ügyelni kell arra, hogy az egyes Amazon-központokban nem ugyanaz a pénznem: az USA-ból rendelt termékek ára US$-ban, az UK-ból rendeltek ára £-ban, a többi EU-s országból rendeltek ára -ban értendő (természetesen a pénznem a konkrét honlapon jelölve van). Következően nem a megadott ár abszolút értékét kell nézni, hanem az árfolyam szerinti értékét. Nem szabad felednünk, hogy az US$ a legolcsóbb, a £ pedig a legdrágább (az MNB hivatalos devizaárfolyam-mutatója elérhető ⇒⇒ itt). Nem kell valutában fizetni, a forintot tisztességesen, elfogadható áron, az aktuális árfolyamon automatikusan átváltják, s a fizetendő végösszeget megjelenítik forintban is, sőt az alkalmazott átváltási árfolyamra is rá lehet kérdezni a felhasználói fiókban — tehát nem lesz zsákbamacska. Esetleg előfordulhat, hogy egyes magyar bankok még plusz összeget is felszámolnak valamilyen, általuk kitalált jogcímen (célszerű erről a saját bankunkat megkérdezni). Nyilvánvalóan akkor járunk a legjobban, ha van devizaszámlánk és hozzárendelt kártyánk.

Csak kártyával lehet fizetni, tehát pl. átutalással vagy PayPallel nem. Elfogadnak pl. American Express, MasterCard, EuroCard vagy Visa hitelkártyát vagy bankkártyát is, a kártya kívánt pénzneme a fizetés előtt beállítható, frissíthető a virtuális pénztárnál (enélkül auomatikusan a vásárló helyi pénznemében, azaz a mi esetünkben forintban számolnak).

Az amerikai Amazon a teljes fizetendő összeget a “Details” (Részletezés) címszó alatt jelzi:

 • Ár / Price = a termék ára (az USA-ból történő rendelésnél nettó ár, az európai központokból történő rendelésnél bruttó ár)
 • Szállítás / Shipping
 • ÁFA + vám + esetleges egyéb adók / Import Fees Deposit to Hungary (ez csak az USA-ból történő rendelésnél jelentkezik)

Ritkán előfordulhat az is, hogy az európai központokból rendelt termék ára is nettó összegű, azaz ÁFA és vám terheli még. Ez akkor fordul elő, ha az adott termék nincs még Európában, s az USA-ból kell behozni. Erre a nem várt esetre is szolgál az ún. “Amazon Global Store” program, amely ugyanúgy kiszámolja az importterheket, mint az amerikai honlap. Azt, hogy ez az adott termékre vonatkozik-e, a termék áránál jelölik, azaz nyomban látszódik.

Arra is figyelni kell, hogy nem föltétlenül a magasabb minőségű, többfunkciójú, újabb szériájú termék a drágább. Az sem mindegy, hogy melyik Amazon-központból rendelünk, ugyanis egy adott terméknek még a nettó ára is különbözhet központonként. Figyelemre méltó például, hogy a spanyol Amazon-központban elvileg lehetőség van 0%-os THM mellett négy havi részletre is vásárolni, viszont a többi központ ezt a kedvezményt nem kínálja föl. Érdemes az árakat a teljes bekerülési költség alapján összehasonlítani, ugyanis nem mindig a “közelebbi” az olcsóbb még akkor sem, ha az vámmentes, sőt akár még a szállítás is ingyenes. Előfordulhat például, hogy ugyanazt az árut jelentősen olcsóbban rendelhetjük meg az USA-ból, mint valamelyik közeli EU-s országból, sőt gyakorta az is, hogy az USA-ból majdnem fele annyiért szállítanak, mint egy EU-s országból. Hogy ez miért van így, kész rejtély.

Szempontjaink

A honlapokunkra felrakott árukat nagy gondossággal, szeretettel válogattuk. Arra törekedtünk, hogy nagyon jó minőségűek legyenek, s legyen valamilyen magyar vonatkozásuk, illetve kapcsolódjanak utazáshoz, nyaraláshoz, pihenéshez, a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A termékek konkrét, részletes leírása az Amazon honlapjain található (klikk az országnévre). Lehetőség szerint kerestünk az egyes termékcsoportokhoz magyar nyelvű használati útmutatókat, olcsóbb, használt cikkeket, valamint ingyenes megoldást is. böngészést kívánunk! Ha mást keresne, csak szóljon nekünk, mi ingyen megkeressük Önnek!

*********************************************

Ajánljuk

Tolmácsgép — magyar zászlós / Voice Translator — hungarian flag

Tolmácsgép / Translator

Tolmácsgép / Voice Translator
40 languages + converter, calculator, camera etc.
Útitárs / Traveler
+ GPS, Maps, SIM, Phone, Guide etc. Szkennelő / Scanner + Scanner Translator

World The Ball Earth Globus Planet Sphere

Nyomtatható formátumú magyar nyelvű használati útmutatók letölthetők itt: ⇒⇒DOCPLAYER

A tolmácsgép vagy másik nevén hangfordító (Voice Translator) nemcsak az írott szöveget, hanem az emberi beszédet is oda-vissza lefordítja a kiválasztott nyelvekre. Segítségével szinte bárhol, bárkivel beszélgethetünk, mondhatni: nincsenek nyelvi akadályok. Két nagy típusuk van: 1/ notebookhoz hasonlító klaviatúrás változatok; 2/ mobilformátumúak. Az általunk ajánlott készülékek kicsi, vékony, tenyérben, zsebben elférő, az okostelefon formájához, ill. noteszformához hasonlító mobil eszközök. Négy alapváltozatuk, azon belül a kijelzőméret szerint két-három variánsuk van (4″, 5″, 7″):

 • 1. Voice Translator: csak tolmácsgép (40 nyelv, valuta-konvertáló, számológép, kamera stb.);
 • 2. + Traveler: tolmácsgép és útitárs egyben (+ GPS, térképek, SIM-kártya, telefon, útikönyvek stb.);
 • 3. + Scanner: tolmácsgép és szkennelő egyben (+ lefordítja a beszkennelt szöveget, pl. étlapot, újságot);
 • 4. + Scanner + Traveler: tolmácsgép, szkennelő és útitárs egyben.
1. Voice Translator
3. Voice Translator + Scanner
2. Voice Translator + Traveler
4. Voice Translator + Scanner + Traveler

Olcsóbban — Használt cikk / Secondhand: FR 

Hátizsákok / Backpacks  

Hátizsákok utazáshoz

Nagy utazó hátizsák campinghez, hálózsákhoz, komplett felszerelésehez is, rengeteg funkcióval, testhelyzethez állítható, könnyű, férfinak is, nőnek is — USA

Nagy utazó és túrahátizsák, ergonómiai szempontok szerint készült, kíváló minőség, jónevű svéd márka jelzéssel, női, férfi — DE

A márka további termékei (DE):

Nagy utazó hátizsák campinghez, hálózsákhoz, komplett felszerelésehez is, testhelyzethez állítható, könnyű, férfinak is, nőnek is, leárazva, jó áron! — USA

Nagy utazó hátizsák, térfogatnövelés lehetőségével, számos funkcióval, sok rekesszel, SOS panellel, ismert márka nem túlságosan drágán, női, férfi — DE

A márka további hátizsákjai (DE):

Nagy utazó hátizsák campinghez is, sok rekesszel, számos funkcióval, erős anyagból, testhelyzethez állítható, könnyű, több színben, férfinak is, nőnek is — DE

Utazó hátizsák, vízálló, plusz esővédővel, utazáshoz, túrázáshoz, háthoz igazítható, jónevű márka, fekete színben nagyon olcsón (más színben drágább) — DE

A márka további hátizsákjai (DE):

Különlegesség nem irreálisan drágán

A márka további valódi bőr utazótáskái, gurulós bőröndjei (DE):

Valódi bivalybőr hátizsák, gurulós bőrönddé alakítható, különféle rekeszekkel, sok funkcióval, nagyon tartós, női, férfi, exkluzív darab, neves márka, német termék — DE

A márka további valódi bőr termékei: táskák, toalett-táskák, pénztárcák, irattárcák, cigarettatárcák stb. — DE:

Különleges, értékes egyedi darabok

Valódi bőr hátizsák, egyedi darab, jelzett, számozott, olasz termék

Valódi bőr hátizsák és táska egyben, puha, növényi cserzés, kézzel munkált bárány- vagy borjúbőr, korlátozott számú darabok, jelzett, keltezett, számozott, certifikáttal, ún. toszkán termék, híres márka, olasz, öt típus (árak növekvő sorrendben): — IT-1; —- IT-2; —- IT-3; —- IT-4; —- IT-5;

Hozzáillők: ⇒⇒

Egyedi, számozott toszkán bőrtáskák, certifikáttal

Nagy utazótáska — IT

Pénztárcák, irattárcák — IT

Válltáska — IT

Cigaretta- és szivartartók stb. — IT

Különlegességek elfogadható áron

Valódi bőr hátizsák, kézzel készített, női, férfi — IT

Valódi bőr hátizsák, vintage stílusú, férfi, női, olasz termék — IT

Valódi marhabőr hátizsák, fényes fekete, férfi, női, sok funkcióval, alkalminak is — IT

Különlegesség jó áron

Valódi bőr, kecskebőr hátizsák és táska egyben (Marokkó bőr, szattyán) rézcsattokkal, kézműves termék, leárazva, csaknem féláron!USA

Jó hátizsákok nagyon olcsón

10 EURÓ alatt

Iskolatáskának is, több színben — DE

Diák-hátizsák nagyon olcsón, fekete vászon, rózsa minta

Diákhátizsák, többféle színben — IT

Vászonhátizsák: könnyű, vintage stílusú — ES

Többfunkciójú hátizsák: Oxford anyag, vízálló, szakadás- és karcolásálló, 3D — DE

Tini hátizsák: leányka, PU bőr, tartós, planéta mintás, iskolatáskának is — DE

Divathátizsák: női, vízálló, színes, dupla vászon valódi bőrrel — ES

Többfunkciójú hátizsák: tartós poliészter, elegáns szövet benyomású, leárazva — FR

Túrahátizsák: könnyű, összecsukható, vízálló — USA

5 EURÓ alatt

Tini hátizsák: leányka és női, tartós szövet, mintás, iskolatáskának is — DE

Camping hátizsák: poliészter, összehajtható, iskolatáskának is — DE

Filléres hátizsákok (1-2 €)

Nincs még fél € sem! — DE

Aranyos diák-hátizsák fillérekért, fekete, nagy csillagokkal

Aranyos, tarisznyaszerű diákhátizsák — IT

Összecsukható, iskolatáskának isDE

*

Kisebb, több színbenDE

Nincs még fél € sem! FR

Kérésre ajánljuk

Színes művészceruzák

Kiváló minőség

“Soma” nevű kedves felhasználónk kérésére (barátnőnek szánt ajándék)

Akvarell ceruzák IT

Professzionális ceruzák IT

Közismert márkaES

Jó áron! —- UK

DE

DE

Japán művészceruzák jó áron! — FRES

DE

FR

Művészceruzák leárazva! — FR

Valódi arany rózsafüzér

Különlegesség

Kis Ilona kedves felhasználónk kérésére (édesanyjánnak szánt ajándék)

4500 € fölöttDE

500 €-ig

Sárgaarany rózsafüzér, nyaklánc, 14 K, 24 inch (kb. 61 cm), 2,41 gr, leárazva féláron! — USA

Sárgaarany rózsafüzér, karkötő, zafírral, 18 K, olasz termék (de az olasz Amazonon nem kapható) — ES

Fehérarany rózsafüzér, 18 K, 55 cm, 5,5 gr, olasz termék — IT

1500 € alatt

Sárgaarany rózsafüzér, igazi rózsafüzér, 18 K, 56 cm, 18,9 gr, exkluzív darab — ITESFR

1000 €-ig

Sárgaarany rózsafüzér, 18 K, 42 cm, olasz termék — FR

Sárgaarany rózsafüzér, 18 K, 50 cm, 2,3-5,9 gr választás szerint — FR

Sárgaarany rózsafüzér, 18 K, 52 cm, olasz termék — FR

Fehérany rózsafüzér, 18 K, 52 cm, olasz termék — ES

Sárgaarany rózsafüzér, 14 K, csiszolt aranygyöngyökkel — DE

1500 € fölött

Sárgaarany rózsafüzér, 18 K, 50 cm, 18 gr — ES

Valódi aranyékszer férfinak (mandzsettagombok vagy nyakkendődísz)

Különlegesség

Ár: min. 350 ezer Ft, max. 550 ezer Ft

Lesana Kovacova kedves felhasználónk kérésére (nászajándéknak szánt)

Igazi kuriózum, 18 K-os arany mandzsettagombok, arfikai zsiráffarokból (nem megölt állatok!), kézzel készült kézműves termék, világhírű spanyol márkaESFRITDE

Különlegesség olcsóbban

A márka ezüst mandzsettagombjai: — ESFRITDE

A márka ezüst női ékszerei (karkötők, medálok, fülbevalók, hajráfok stb.) — ESFRITDE

Szigorú környezetvédelmi szempontok szerint készült, márkajelzett, ún bioékszerek

zöld zsiráf sziluett kék víz rajzán

ES

Sárgaarany mandzsettagombok, 14 K, 10,46 gr, brillekkel (,06 ctw) és ónixkővel (az ónix a babona szerint védelmező kő), ismert New York-i márkaUKIT

Sárgaarany mandzsettagombok ónixkővel, 18 K, 4,5 gr, ismert (főként az óráiról híres) olasz márkaDE

Fehérarany nyakkendőcsat, 14 K, közismert márka UK

Fehérarany nyakkendőcsat, 10 K, brillekkel (0,75), közismert forgalmazó — ES

Sárgaarany nyakkendőcsat, 9 K, 14,8 gr, kézzel készült a birminghami ékszernegyedben, vésett mintásDE

Fehérarany mandzsettagombok, 9 K, brillekkel (0,21 ct), a londoni Hatten Garden ékszernegyedben készült, ismert márka — UK

Sárgaarany mandzsettagombok, 14 K, 2×9 gr, matt, Pforzheim aranyvárosban készült, szolíd, finom munka, német termék — DE

Sárgaarany, 14 K, 7,1 gr, 0,03 ctw gyémánt — DE Sárgaarany, 18 K, 12,3 gr — DE

Küldjön egy ímélt!⇒⇒ erdei.boltocska@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s